2015. október 10., szombat

// Első fejezet - Első //

Nincsenek megjegyzések:
Lena

Porból lettél, porrá leszel. Mint a csillagok a galaxisban, a semmiből jönnek és eltávoznak. Fényt adnak majd, kihunynak. Az életünkkel sincs másként, megszületünk, majd meghalunk. Azt mondják, az ember huszonöt éves korában meghal, de csak hetvenöt éves korában temetik el. Halálunk után meddig fognak ránk emlékezni?

Egyke vagyok, nincs se bátyám, se kishúgom. Csak én. Bevallom, néha nem is bántam, de a legrosszabb napokon azt kívántam, bárcsak lenne egy másik énem. Hosszú időn keresztül ez így is ment, majd végre megkaptam a lehetőséget, de bárcsak ne történt volna így. Tekerjünk vissza a legelejére, mikor még minden nap olyan átlagos volt. Mikor még a sorsom csak papírra íródott és nem vált történelemmé.  

2015, Görögország

  A legrosszabb nap a hétben általában a hétfő. A suliban mindenki csak a szombat esti bulijáról tudott beszélni, kivel feküdt le, mennyi piát húzott le egyszerre és hogy milyen ostobaságot csinált. Mint minden suliban, itt is be van osztva, ki melyik csoporthoz tartozik. Vannak a hippik: színes ruhák, rasztás haj és az állandó vidám hangulat. A rockerek: fekete ruhák, kemény zene és a komolyság. A kockák, a tudósok: akik minden nap valami újat találnak ki és végül a tinipicsák, Stefany Millar vezetésével, aki mindenki életét megkeseríti. Millarék családja a leggazdagabb a suliban, és persze a legbeképzeltek. Amióta csak ismerem Stefanyt, azóta csak versengésben állunk, melyikünk tudja jobban megalázni a másikat. Mit is mondjak, vesztésre állok. Akire mindig is számíthatok, az Gwen Jones, egy olyasvalaki, aki mindig mellettem áll, bármi történjék is, bár az ellentétem is lehetne, de egy dolog mégis közös bennünk, mégpedig a barátságunk. Gwen maga a tökéletesség; világos barna haj, zöldeskék szem, karcsú testalkat és állandó vidámság. Nekem marad a gesztenyebarna haj néhol hullámos tincsekkel, zöldes-kék szem, a semmilyen testalkat és a komolyság.
- Hé, csajszi, nem hiszed el, kivel találkoztam a hétvégén! - lépett a szekrényemhez Gwen.
- Csak ne mond, hogy egy fiúval!
- De bizony egy fiúval és nem is akármilyennel! Emlékszel Jamesre az oviból?
- Az a James, aki állandóan bepisilt? Hogy is felejthetném el?! - Az arcomba nyomott egy újságot. A főcímlapon egy jóképű, félmeztelen férfi szerepelt. - James Brown? Ez...ez lenne ő? - Kikaptam a kezéből és nézegetni kezdtem.
- Igen, igen és képzeld, vele futottam össze a plázában! Leszólított majd elkezdtünk beszélgetni és kiderült, hogy ő James. Addig-addig beszélgettünk, míg végül megtudtam a teljes nevét és beugrott valami, amit aznap reggel láttam. Az újság, mondom, és jézusom ez ő! - Sóhajtott egyet. -  És, ha összejönnénk... -  Abban a pillanatban a csengő szakította félbe.
- Álmodj királylány. - Vállamra tettem a táskám, majd a folyosóra intettem. - Óra van. Elkésünk! Ugye nem akarod, hogy Mr. Williams egész órán csak téged csesztessen?!
- Isten ments! Csak add vissza az újságot! – kapta ki a kezemből.
Mr. Williams fizikát tanított. Utáltam a tantárgyat, de nála az órák sosem voltak unalmasak. Itt nincs olyan szó, hogy tanulás, vagy elkezd beszélni az életéről vagy kísérletet mutat be nekünk, ami általában rosszul sül el. Mikor beértünk a terembe az utolsó padsorban foglaltunk helyet. Alig 5 perc után a tanár úr toppant be.
- Jó reggelt diákok! - Kávéját emelve köszöntött minket. - Hogy telt a hétvége? Hallottam valami buliról beszélgettetek. - Mindenki síri csendben volt, de fülig érő mosollyal figyelték a tanárt. - És engem meg se hívtatok?! - A padra csapott és arra várt, hogy mindenkit a nevetés kapjon el és nem kellett sokat várnia.
- Istenem, de örülök, hogy első órában nem a biológiát kaptuk! - Dőlt hátra Gwen. - Ezt csak évezni lehet.
Abban a pillanatban valaki kopogott a terem ajtaján.
- Elnézést az óra zavarásáért kolléga, de egy új tanuló érkezett az osztályba. - Az igazgató toppant be majd, betessékelte a diákot.
- Csajszi! Ott a pasid!
- Milyen pasim? Hol? - hökkentem meg és az ajtó felé kaptam a fejem. A pillantásunk összeért. - Istenem Gwen, muszáj mindig zavarba hoznod? Ez már kicsit sem vicces...
- Sosem unom meg! - Kuncogva a tollát a szájához érintette. – Te pedig, sosem tanulsz belőle! - Csak a szememet forgattam.
- Rendben! Nos, fiam, öm... keress egy helyet magadnak - intett a padok felé Mr.Williams. A fiú az előttünk lévő üres padban ült le.

A haja fekete, oldalt egy leheletnyit lenyírt volt, puhának és dúsnak tűnt. Egyik fülében egy apróbb ezüst fülbevaló foglalta el a helyét. Bőrdzsekit viselt, fekete farmert, oldalt egy lánccal és bakancsot. Volt benne valami, de nem tudom, hogy mégis micsoda. Mikor levette a dzsekijét és a szék támlájára helyezte, megpillantottam egy tetoválást a bal csuklójánál, ugyan ott, ahol az enyém volt. Az enyémre nem is emlékszem, mikor kaphattam. A szüleim azt mondják már akkor megvolt, mikor megszülettem. Holdformát ábrázolt, de nem egyszerűt. Maori mintázatú volt, ahogy az övé is, csak nap formában. Ez a tetoválás manapság igen elterjedt, de nem sokan vannak tisztában, hogy mekkora jelentéssel bírnak. Minden egyes minta és forma, külön üzenetet hordoz, mint például a holdnak is rengeteg jelentése van, nyelvek, országok és kultúrák szerint. Egy forma lehet egy görbe vonal, egy szabálytalan négyzet, vagy egy kör, aminek se eleje, se vége. Ezek a formák, amikor összekapcsolódnak, egy mintát ábrázolnak. Így a mintának és a benne lévő formáknak, egy külön jelentése lesz. Pontosan nem tudom mit is jelent, de biztos voltam benne, hogy a kettőnek valami értelme biztos van.